PIRAn ja TamSAFAn kesäretki Mänttään

Torstaina 22.8. on PIRAn ja TamSAFAn kesäretkellä ohjelmassa Mäntän kuvataideviikot, Göstan pavilijonki, mänttäläistä arkkitehtuuria sekä iltapalaa Vuorenmajan viinituvalla.

Elina Ruohonen: Global Race, öljy akryylilevylle, 2019   Kuva: Riikka Vaahtera

 

Ohjelma:

13.30                 Lähtö Tampereen rautatieasemalta

noin 15.00         Kahvitauko, Göstan Autereen tupa

15.30                 Tutustuminen Taidemuseo Göstan näyttelyihin.
Taidemuseo Göstan perusta on Joenniemen vanha kartano, jossa on esitelty Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmia jo vuodesta 1945. Kesällä 2014 se sai rinnalleen uuden puurakenteisen paviljongin. Taidemuseo Göstassa ovat esillä Maa, Kartanon klassikot, Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide sekä Kaukana viileä varjo – Pieni näyttely väristä. lue lisää

16.45                 Siirtyminen vapaavalintaisesti Pekiloon tai Serlachiusmuseo Gustafiin

17.00                 Pekilo: Tutustuminen Mäntän kuvataideviikkojen päänäyttelyyn.

Ihmisen aika -teemainen näyttely pohtii yli 50 nykytaiteilijan voimin sitä, mitä tapahtuu, kun ihminen hallitsee maata ja luonnonvaroja. Näyttelyn kuraattori Marja Helander sanoo pyrkivänsä siihen, että kesän 2019 Kuvataideviikoista tulee näyttelyvieraalle elämys, joka jättää jälkeensä vahvan tunnekokemuksen ja tarjoaa askaretta mielelle. lue lisää

Serlachius-museo Gustaf: G.A. Serlachius-yhtiön entinen, upea pääkonttori.

Tarjolla tarinoita ja taidetta uteliaissa ja yllättävissä näyttelyissä.Gustaf-museossa esitellään Ehrstömien henkilöhistoriaa, Ericin taideteollisuutta sekä pariskunnan yhteistyötä Gösta Serlachiuksen kanssa. Näyttely Paperiperkele kuvaa kauppaneuvos G.A. Serlachiuksen värikästä elämää. lue lisää

18.00                 Siirtyminen Vuorenmajan viinituvalle. Aikataulun salliessa matkalla mänttäläinen arkkitehtuurikierros.

18.30                 Sveitsiläistä ruokakulttuuria – iltapalaa Mäntänvuoren huipulla Vuorenmajan viinituvalla. Mahdollisuus maistella eurooppalaisia viinejä sekä nauttia sveitsiläistä perinteistä iltapalaa.

20.30                 Kotimatkalle

noin 22.00         Paluu Tampereen rautatieasemalle

 

Retken hinta on 25€/hlö, sisältäen bussikuljetuksen sekä liput Taidemuseo Göstan näyttelyihin ja Mäntän kuvataideviikkojen päänäyttelyyn tai Serlachiusmuseo Gustafin näyttelyyn. Otattehan museokortin mukaan, jos sellainen löytyy. Kahvit sekä Vuorenmajan viinituvan iltapala ovat omakustanteiset.

Ilmoittautuminen aukeaa 1.8. TamSAFAn nettisivuilla. Ilmoittautuminen on nyt auki! Ilmoittaudu mukaan täällä viimeistään maanantaina 19.8.

Yksi vastaus artikkeliin ”PIRAn ja TamSAFAn kesäretki Mänttään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *